Skip to main content

obrtnici i mala poduzeća: Učinite višu razinu poslovanja mogućom uz 100% online kredit

  • do ponude kredita u 5 minuta
  • isplata unutar 24 sata
  • dostupno non-stop u internetskom bankarstvu
  • fiksna kamatna stopa na cijelo razdoblje otplate

Tko može zatražiti kredit?

Obrtnici i mala poduzeća

  • obrt, d.o.o. ili j.d.o.o.
  • minimalno 2 godine poslovanja
  • aktivan poslovni račun u RBA
  • ugovoreno internetsko bankarstvo

Uvjeti kredita

iznos kredita: 1.000 - 600.000 EUR

rok otplate: 6 - 60 mjeseci

instrumenti osiguranja: zadužnica

potrebna dokumentacija za mala poduzeća

e-Potvrda Porezne uprave o stanju duga ne starija od 30 dana

potrebna dokumentacija za obrtnike
  • e-Potvrda Porezne uprave o stanju duga ne starija od 30 dana
  • Prijava poreza na dohodak (DOH obrazac) za posljednje 2 godine poslovanja

Kako do kredita?

Imate li poslovni račun u RBA?

Otvaranje računa Ispunite online zahtjev za otvaranje računa (12 mj. bez naknade uz FlexiBIZ BONUS paket koji uključuje internetsko bankarstvo)
Video identifikacija Obavite video poziv radi identifikacije (dostupno svakim radnim danom od 8 do 20 h i subotom od 8 do 13 h)
Ugovaranje računa Digitalno potpišite ugovornu dokumentaciju
Prijava u mojaRBA internetsko bankarstvo Prijavite se i kliknite na „Kreditiranje“
Zahtjev za kredit Ispunite jednostavan online zahtjev za kredit
Odobrenje kredita i ponuda Informaciju o odobrenju kredita saznat ćete u nekoliko minuta i dobiti ponudu
Ugovaranje kredita Prihvatite ponudu i digitalno potpišite ugovor
Isplata kredita Novac isplaćujemo na vaš račun unutar 24 sata
Prijava u mojaRBA internetsko bankarstvo Prijavite se i kliknite na „Kreditiranje“
Zahtjev za kredit Ispunite jednostavan online zahtjev za kredit
Odobrenje kredita i ponuda Informacije o odobrenju kredita saznat ćete u nekoliko minuta i dobiti ponudu
Ugovaranje kredita Prihvatite ponudu i digitalno potpišite ugovor
Isplata kredita Novac isplaćujemo na vaš račun unutar 24 sata

Često postavljena pitanja

Nenamjenski kredit koji je moguće koristiti za financiranje tekućih troškova ili nabave robe, materijala i sirovina. Kredit za obrtna sredstva pogodan je i za financiranje sezonskih poslova.

Mala poduzeća koja su predala financijska izvješća za minimalno 2 godine poslovanja te imaju poslovni račun u RBA i ugovoreno internetsko bankarstvo.

Obrtnici koji vode dohodovno knjigovodstvo i elektronički su predali Prijavu poreza na dohodak (DOH obrazac) za minimalno 2 godine poslovanja te imaju poslovni račun u RBA i ugovoreno internetsko bankarstvo.

U mojaRBA internetskom bankarstvu, izbornik "Kreditiranje", vidljiv je samo klijentima koji trenutno mogu zatražiti ovaj kredit.

Online kredit za sada nije dostupan za ustanove, samostalne djelatnosti, obrtnike koji vode dvojno knjigovodstvo, paušalne obrte, OPG, zadruge / udruge i zajedničke obrte.

Postupak je jednostavan i brz. Od trenutka predaje zahtjeva do isplate u prosjeku treba 30 minuta.

Ovlašteni zastupnik se prijavljuje u internetsko bankarstvo te preko linka Kreditiranje (u lijevom izborniku) pristupa zahtjevu za kredit. Ovlašteni zastupnik je osoba koja samostalno i pojedinačno zastupa društvo. 

U zahtjevu je potrebno ispuniti sva obavezna polja i priložiti potvrdu porezne uprave. Ako su zadovoljeni uvjeti kreditiranja, klijent dobiva ponudu. Kada prihvati uvjete ponude klijent digitalno potpisuje ugovor (elektronički potpis). Nakon uspješnog potpisa ugovora slijedi isplata sredstava. Ukoliko je ugovor potpisan do 16h, isplata na poslovni račun je istog dana, a ukoliko je ugovor potpisan nakon 16h, isplata slijedi idući dan.

Ponuda je važeća 3 dana od kreiranja i nije obvezujuća za klijenta.

Isplata slijedi nakon digitalnog potpisivanja ugovora. Ukoliko je ugovor potpisan do 16h, isplata na poslovni račun je istog dana, a ukoliko je ugovor potpisan nakon 16h, isplata slijedi idući dan.

Ukoliko podaci nisu upisani ili su netočni, potrebno je obustaviti zahtjev te se javiti u najbližu poslovnicu zbog ažuriranja. Nakon što podaci budu ispravljeni, moguće je ponovno podnijeti zahtjev online. Adresa, broj mobitela i e-mail zastupnika bitni su podaci koji se koriste prilikom digitalnog potpisivanja.

Elektronički potpis predstavlja način digitalnog potpisivanja dokumenata koji može zamijeniti vlastoručno potpisivanje.

Elektronički potpisi se mogu sigurno koristiti za potpisivanje online ugovora, dopisa, elektroničke pošte ili drugih isprava te kao takvi u sudskim postupcima vrijede kao dokaz da je određena osoba potpisala određenu ispravu.

S personaliziranim uređajem (mToken, USB ili SmartCard) s kojim se prijavljujete u internetsko bankarstvo imate sve potrebno za digitalno potpisivanje. Dobit ćete jednokratni certifikat potreban za potpisivanje.

Osiguranje po kreditu predstavlja zadužnica poduzeća i zadužnica osobe ovlaštene za zastupanje poduzeća koja je potpisala ugovor o kreditu. Zadužnicu za vas pripremamo mi, te ju dobivate zajedno s ugovorom na e-mail kako biste ju mogli solemnizirati kod javnog bilježnika.

Nakon digitalnog potpisivanja ugovora, na e-mail zastupnika stići će ugovorna dokumentacija. Zaprimljenu zadužnicu potrebno je isprintati / ispisati i solemnizirati kod javnog bilježnika. Solemniziranu zadužnicu potrebno je dostaviti u banku odmah po potpisu ugovora, odnosno najkasnije u roku 7 dana od potpisa, sukladno uputi u e-mailu.

Da. Naknada se plaća jednokratno te se izuzima iz iznosa kredita prilikom isplate. Visinu naknade možete vidjeti u ponudi.

Osim naknade za odobrenje kredita, dodatan trošak je solemnizacija zadužnice kod javnog bilježnika te trošak slanja zadužnice poštom.

Možete. Obratite se banci kako bi dobili sve potrebne informacije i konačni izračun.

Možete. Obratite se banci kako bi dobili sve potrebne informacije.