Skip to main content

Program podizanja svijesti o kibernetičkoj sigurnosti

Svi žele zaštiti svoju imovinu, privatnost i podatke. Mi želimo kroz program RBA Shield prije svega pomoći vama u podizanju svijesti o informacijskoj sigurnosti kako biste se u konačnici mogli potpuno samostalno zaštiti. 

Što je RBA Shield?

Sufinancirajući se sredstvima od strane EU fondova, stvorili smo RBA Shield program educiranja klijenata, ali i šire javnosti, o IT sigurnosti u svakodnevnom životu, kako kod kuće, tako i na radnome mjestu.

I da, u pravu ste, ime dolazi od engleske riječ „shield“ što znači štit. RBA Shield je upravo to – štit od svih kibernetičkih vrsta nesigurnosti.

Koji je cilj RBA Shielda?

Želja nam je omogućiti vam samostalnu zaštitu, odnosno omogućiti prepoznavanje prijetnji vezanih uz kibernetičku sigurnost te, u skladu s naučenim, primjenu odgovarajućeg odgovora na situaciju ili prijetnju.

Kroz program RBA Shield dijelimo s vama informacije o načinima postizanja kibernetičke sigurnosti jer smatramo da su upravo ljudi najbitniji element sigurnost. Svaka dobro informirana osoba sama će se najbolje zaštiti i donijeti pravu odluku u ključnome trenutku.

Saznajte više o načinima postizanja kibernetičke sigurnosti

Kroz program podizanja svijesti o kibernetičkoj sigurnosti pod nazivom RBA Shield, naučite kako vas Banka štiti i na koje načine se sami možete zaštiti od napada i pokušaja prijevara u internetskom okruženju.

Phishing

Iznenadne prilike za nasljedstvom ili lakom zaradom, koje vam stižu sa sumnjivih adresa ili brojeva, neka samo budu prilika da se slatko nasmijete – jer prinčevima je zaista mjesto u bajkama.

Zaštita uređaja

Preventivno djelovanje značajno doprinosi zaštiti računala i mobilnih uređaja, kao i podataka na njima. Zaštitom uređaja odbijate napadače i sprječavate moguće prijevare.

Sigurno korištenje kartica

Izuzetno je važno pažljivo koristiti podatke s kartica. Kako biste smanjili rizik neovlaštenog korištenja vaše kartice za online i offline plaćanja, ne dijelite tajne podatke s kartica.

Ovaj sadržaj je isključivo odgovornost Raiffeisenbank Austria d.d. i ne odražava nužno mišljenje Europske unije.